Vintilbehør
En verden af muligheder

Som så mange andre interesser og hobbyer, kan man hurtigt købe sig fattig i forskelligt vintilbehør. En ting er nemlig at man køber en god vin, men en anden ting er at hæve den gode vin til et højere niveau, ved hjælp af det rette tilbehør. Og der findes et ocean af forskellige dimser og udstyr så det kan være svært at se skoven for træer nogle gange. Men er vintilbehør så bare forskellige firmaer der prøver at tjene lidt ekstra på folks godtroende sind? Svaret er som ofte nej. Der er virkelig et solidt grundlag for alverdens vintilbehørs eksistens og det kommer vi nærmere ind på hver hvorfor.

”Must haves” indenfor vintilbehør

Lad os starte fra scratch. Har du bare en lille smule sans for selvforkælelse, er det vigtigt at have et ordentligt glas at drikke vinen af. Her kan man jo selv justere graden af nørderiet men der gemmer sig masser af grunde til at anskaffe et ordentligt vinglas. Vigtigst er det at anskaffe sig nogle med en stor ”bowle”. Her er der masser af plads til at slynge vinen og lade den frigive dens dufte. Et godt tip er også at købe glas der er tulipanformet. Det gør at duften centreres mere når den skal ud af glasset. Man får på den måde hele oplevelsen og intet går til spilde. Vinglas er altså første og vigtigste skridt i samlingen af vintilbehør.

Vinkaraflen – ikke kun for æstetikken

Rigtig mange hjem har en vinkaraffel. Rigtig mange af disse hjem benytter den ikke efter hensigten. Den får lidt samme funktion som sovseskålen – det er en serveringsgenstand der skal gøre aften bordet pænere. Men vinkaraflen er et fantastisk stykke vintilbehør, når man skal ”dekantere”. Dekantering handler i bund og grund om at få fjernet bundfaldet der ofte findes i lidt ældre vine. Selvom bundfald ikke er farligt eller sundhedsskadeligt i de mængder som findes i vin, er det bare ikke lækkert at få i munden. Derfor kan man under god belysning, hælde sin vin over i en karaffel stille og roligt, indtil man kan se at bundfaldet begynder at følge med. Så stopper man og der ligger så måske 4-5 cl vin tilbage i flasken der ikke er værd at drikke, men det der netop er hældt over i karaflen, er fri for bundfald og endnu mere lækkert.

Se udvalget af vinkarafler

Vintilbehør til entusiasten og nørden

Har man sin base af vintilbehør på plads med gode glas og karaffel, betyder det ikke at grej eventyret skal stoppe der. Hele sanserejsen i vine kan gøres endnu større. Det at hælde en vin i et glas og så drikke den straks efter, kan nogle gange sammenlignes lidt med at stå på toppen af Empire State Building og så kun kigge i en retning. Man får ikke hele oplevelsen og det samme gælder vine. Der findes termometre til klimastyring, spyttespande, køleskabe, vinilter, duftsæt til træning og meget mere.

Hos Vintagekeeping har vi et udvalg af det vintilbehør som vi mener hører sig til. Alt andet er skåret fra så du kan regne med kvalitet ved hvert produkt.

Se vores udvalg af vintilbehør

    Få en uforpligtende samtale omkring dine vinkælderbehov

    Udfyld formularen, og så kontakter vi dig til en uforpligtende samtale om, hvilke løsninger vi har til dine behov.