Vinskabe til alle formål

Vi har vinskabe til alle formål og i alle størrelser fra 6 til mere end 300 flasker – bag én enkelt dør. Hvis det ikke er nok, er flere af vore skabe velegnet til side-by-side løsninger. Vi har altid det helt rigtige vinkøleskab, uanset om det er til din private bolig eller professionel erhverv / HoReCa.

Vinskabets funktion – temperering eller opbevaring?

Der er umiddelbart 2 forskellige opgaver, et vinskab kan løse. Temperering til korrekt serveringstemperatur, eller opbevaring af vin ved den rette lagringstemperatur. Populært formuleret; “Skal vinskabet anvendes på vinens eller brugerens præmisser”? Alle former for vin (samt øl og andre alkoholiske drikke med lav alkoholstyrke) har samme krav til opbevaringsforhold. Regel nr. 1 “En konstant opbevaringstemperatur på ca. 12°C”, er den bedste løsning til vinopbevaring, dvs. et vinskab med samme temperatur i hele skabet. Et singlezone klima-vinskab har også størst temp- og luftfugtighedspræcision. Handler det derimod om at kunne servere en vilkårlig flaske vin, når som helst, ved dens anbefalede serveringstemperatur, har man ofte behov for flere temperaturer i skabet, så er valget et 2, 3 eller multizone vinskab.

Rette serveringstemperatur er meget nuanceret og individuelt fra vin til vin – og person til person – i modsætning til opbevaring. Derfor foretrækker de fleste et multizoneskab, der tilbyder alle nuancer. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du prioriterer den bedst tænkelige opbevaring for hele din vinbeholdning – eller hellere vil nyde den luksus, altid at kunne skænke et veltempereret glas vin. Valget er dog ikke “sort/hvidt” for mange. Et multizone vinskab tilbyder naturligvis et mindre område med et temperaturinterval, som egner sig fornuftigt til vinopbevaring – normalt i midten af skabet, hvor temperaturen kan være 12-14°C alt efter indstilling.

Se hele vores sortiment af vinskabe

Kapacitet – hvor meget plads har jeg brug for?

Et vinskabs kapacitet er normalt opgivet som det maksimale antal 750 ml. standard Bordeaux flasker, der kan være i skabet (bruttokapacitet). Da de fleste vinbeholdninger omfatter flere forskellige vintyper og dermed flasketyper, vil man ofte opleve, at vinskabet i praksis rummer 15-25 % færre flasker end det opgivne (nettokapacitet). Har du med andre ord en alsidig vinsamling på 120 fl., vil det typisk kræve et vinskab til min. 150 fl. Flaskekapaciteten afhænger også af aktuel hyldebestykning. Flere hylder betyder færre flasker. Displayhylder trækker en del ned på kapaciteten. Den angivne kapacitet i vores specifikationer er i de fleste tilfælde gældende ved standard hyldebestykning, dog med forbehold. Et vinskab til opbevaring er en “plug-and-play” vinkælder, der naturligvis bør have kapacitet til hele din nuværende vinsamling, samt måske være fremtidssikret, hvis vinsamlingen øges. Et vinskab til temperering kan i nogen tilfælde være mindre, da tanken er at kunne dække det normale “flow” i husstanden med serveringsklar vin på hylderne. Her kan et vinskab til indbygning i køkkenet evt. være en praktisk løsning.

Omgivelser – hvor skal skabet stå?

Et vinskab kan i princippet placeres i et hvilket som helst rum, som du måtte ønske. Der er dog nogle praktiske forhold, der bør tages i betragtning, for det bedste resultat. Blandt professionelle vinskabsproducenter har grunddimensionen på et vinskab længe været ca. 70 cm. både i bredde og dybde. Det mål giver en optimal pladsudnyttelse i skabet. Hårde hvidevareproducenterne er derimod gået fra køleskab til vinkøleskab, med samme mål som køkkenbranchens modulmål på 60 cm. Dette er naturligvis en forudsætning for at skabet kan indbygges i køkkenet, og flere af vore professionelle vinskabsleverandører producerer også køkken-integrerbare vinskabe med modulmål. Vinskabe har behov for at varmen bortledes fra kondensatoren, der i reglen er bagpå. Det kræver lidt hulrum bag ved skabet med uhindret ventilation oven ud. Vinskabe til indbygning under bordpladen i køkkenet, afleder varmen via sokkel-risten i fronten. Det er her vigtigt at sætte sig ind i det enkelte vinskabs installationskrav.

Bemærk at varmeafgivelsen gør vinskabe uegnet i vinkældre, hvor der iøvrigt opbevares vin. Tænk derfor grundigt over hvor du placerer dit svaleskab til vin og kontakt os gerne for vejledning.

Bortset fra vinskabe med “absorptions teknik” (Dometic Quiet) er vinskabe ikke lydløse. Kompressor og evt. blæsere kan ofte høres, hvis der ikke er konkurrende støjkilder til stede i rummet, som eksempelvis i køkkenet. Derfor fraråder vi placering af vinskabe i soverum og andre rum, hvor man vil kunne nyde absolut fred og ro. Til gengæld er vinskabe ugeneret af lysindfald, da evt. glasdør beskytter vinen mod UV-stråler.

Mange vinskabe kræver en omgivelsestemperatur, der ikke er lavere end vinskabets driftstemperatur (f.eks. 12°C). Andre vinskabe er udstyret med “vintersystem”, som muliggør placering i omgivelser ned til 0°C. Kan være aktuelt, hvis skabet skal stå i garagen eller et isoleret skur. Hvis omgivelsestemperaturen modsat bliver usædvanlig høj (over 40°C), – har vi tilmed vinskabe, som er konstrueret til tropiske omgivelser.

Energiforbrug – hvad koster et vinskab i drift?

Et moderne vinskabs faktiske energiforbrug afhænger af flere faktorer. Vinskabets isoleringsniveau (der holder varmen ude). Vinskabets køleteknologi (kompressor er billigst i drift, absorption er ca. 3 gange dyrere – men lydløst, og termoelektrisk er mindst 10 gange dyrere – men billigere i produktion i.f.m. små vinskabe). Skabets driftstemperatur (det koster mere energi, at køle ned til 12°C end til 15°C). Skabets omgivelsestemperatur (jo højere temperatur i rummet, jo mere energi trænger ind i skabet og samtidig falder kølesystemets virkningsgrad). Således ville et vinskab – indstillet til 12°C – stående i et rum med 12°C – ikke bruge særlig energi. Næsten alle vinskabe er grundig isoleret og har effektiv kompressorteknologi. Forbruget på et 200 flaskers vinskab, stående i stuetemperatur, indstillet til 12°C er normalt ca. Kr. 500,- årligt, men der findes ingen standard svar på spørgsmålet i hvert enkelt tilfælde. Se også energimærkning på de enkelte vinskabe og vælg et i energiklasse A hvis muligt.

Ring gerne til os på +45 86 87 05 00, hvis du vil vide hvilket vinskab, som er det billigste for dig og få tilbud på vinskab.

Design – hvad er min personlige smag ?

Din personlige smag vil vi ikke diskutere, men vi påstår til gengæld at vi har skabe for enhver smag. I ydre design strækker vort sortiment sig hele vejen fra det klassiske til det moderne, men vi oplever største interesse for den elegante og minimalistiske stil. Massiv dør er et fornuftigt valg, hvis skabet skal stå afsides – energiforbruget er lidt mindre. Tonet glasdør kombineret med flot LED interiørlys er “aroma for øjnene”, og enkelte vinskabe er udstyret med ekstra LED interiørbelysning for max. displayeffekt. Mange af vore vinskabe kan leveres med stabelhylder/udtrækshylder i massiv træ. Faste stabelhylder er beregnet til stabling af flere lag vinflasker af samme type, hvor udtrækshylder er beregnet til ét lag flasker, men stabelhylder giver den bedste pladsudnyttelse. Displayhylder eller planhylder til stående flasker findes til flere vinskabe for HoReCa.

Valget er dit – men vi rådgiver gerne!

Vi forventer ikke at du uden videre kan udpege præcis det vinskab der passer til dit behov. Til gengæld vil vi hellere end gerne forsøge at rådgive dig – per telefon +45 86 87 05 00 eller personligt i vore showrooms i Ans – for at sikre den bedste vinskabsløsning for dig.

Kontakt os

Få en uforpligtende samtale omkring dine vinkælderbehov

Udfyld formularen, og så kontakter vi dig til en uforpligtende samtale om, hvilke løsninger vi har til dine behov.