Argo Vin klimaanlæg

0,00 kr.

Kraftige vin klimaanlæg til vinkældre og vinrum.

VintageKeeping »Argo« er kraftige vinklimaanlæg til vinkældre og vinrum. Splitanlæggets hjerte er en såkaldt “udedel” / Inverter, der placeres udendørs, i garagen eller et skur. Indedelen monteres i vinkælderen/vinrummet. Indedelen er en såkaldt 4-vejs loftkassette. 4-vejs loftskassette indbygger man i loftet, såfremt der er min. 30 cm hulrum over loftet. VK Argo anlægget styres fra en fjernbetjening med display. Fjernbetjeningen kan samtidig fungere som temperaturføler for anlægget. Argo vinklimaanlæg kan klare store vinrum helt op til 50 m², og kan både køle og varme. Kontakt os gerne, så vi kan hjælpe med at finde det rigtige anlæg til din vin. Ring på 86870500 eller send os en mail på: mail@vintagekeeping.com
PRIS FRA KR. 47.000,-

Ikke på lager

Varenummer (SKU): ARGOVINKLIMA Kategori:

Beskrivelse

VintageKeeping »Argo« er kraftige vinklimaanlæg til vinkældre og vinrum. Splitanlæggets hjerte er en såkaldt “udedel” / Inverter, der placeres udendørs, i garagen eller et skur. Indedelen monteres i vinkælderen/vinrummet. Indedelen er en 4-vejs loftkassette. 4-vejs loftskassette indbygger man i loftet, såfremt der er min. 30 cm hulrum over loftet. VK Argo anlægget styres fra en fjernbetjening med display. Fjernbetjeningen kan samtidig fungere som temperaturføler for anlægget. Argo vinklimaanlæg kan klare store vinrum helt op til 50 m², og kan både køle og varme.

Formålet med vores mange forskellige vinklimaanlæg er naturligvis, at sikre et perfekt klima til vinopbevaring i vinrum eller vinkældre. Herunder navnlig den ideelle og konstante temperatur samt en ideel luftfugtighed. Er disse faktorer opfyldt vil de gode og måske ganske kostbare gemmevine have de bedste betingelser for perfekt modning og længst mulig holdbarhed. Har man ønske om installation af et klimaanlæg, er der dog nogle få “naturlove”, som man er nødsaget til at respektere. Følgende forhold er en absolut forudsætning for en stabil drift og ikke mindst en fornuftig driftsøkonomi.

Loftmonteret Argo vin klimaanlæg incl. standardinstallation – FRA kr. 47.000,- incl. moms

Forberedelse af vinrum for Argo vin klimaanlæg:

Inden et vinrum udstyres med et klimaanlæg er der nogle konstruktionsmæssige forhold, som skal tages i betragtning, for at opnå en optimal og økonomisk drift.

Vinrummet skal være isoleret.

Isoleringsniveauet i vinrummet har større betydning for klimaanlæggets effekt og dermed også energiforbrug, end rummets faktiske størrelse. Energitabet igennem vægge, loft og gulv er konstant en konkurrerende modspiller til klimaanlægget, og energitabet vokser tilmed proportionalt i forhold til delta-T (temperaturforskel mellem vinrummmet og omgivelserne). Mangelfuld isoleringen af vinrummet er man derfor nød til at tage ganske alvorligt, da det kan sammenlignes med, at et køleskab var bygget udelukkende af spånplader! Vigtigheden af en ordentlig isolering i vinrummet kan også beskrives ved at regne lidt på et fiktivt vinrum, bygget i to forskellige velkendte mur-/vægkonstruktioner. Vi ser i denne beregning kun på væggenes indflydelse, så til begge eksempler skal desuden indregnes energitab via loftet, gulvet og døren.

Vi antager for begge konstruktionseksempler følgende:

Vinrummet har et gulvareal på 3 x 4 meter og en loftshøjde på 2,4 meter. Det giver et samlet vægareal på 2 x 3 x 2,4 + 2 x 4 x 2,4 = 33,6 m².Omgivelsestemperatur sættes til 24°C og ønsket temperatur i vinrum til 12°C. Delta-T (forskel mellem vinrum og omgivelser) er således: 24 – 12°C = 12°C.

Konstruktionseksempel 1:

Typisk rumskillevæg bygget som enkelt teglmurstensvæg uden isolering: U-værdi: 1,65 W/m²K (energitab i watt pr. kvadratmeter pr. 1° delta-T). Samlet energitab igennem vægge: 1,65 x 33,6 m² x 12°C = ca. 665 Watt. Samlet energitab pr. døgn: 665 Watt x 24 timer = ca. 15,96 KwH.

Konstruktionseksempel 2:

Ovenstående rum – efterisoleret med 80 mm isolering: U-værdi: *0,28 W/m²K (energitab i watt pr. kvadratmeter pr. 1° delta-T). Samlet energitab igennem vægge: 0,28 x 33,6 m² x 12°C = ca. 113 Watt. Samlet energitab pr. døgn: 113 Watt x 24 timer = 2,70 KwH. (*U-værdien er faktisk bedre (lavere) end 0,28 W/m²K for hele konstruktionen). Der er således knap 6 gange større energitab igennem den uisolerede væg! Det er med andre ord indlysende, at isoleringsniveauet af vinrummet har afgørende indflydelse på energiforbruget og således klimaanlæggets størrelse. (I specifikationerne for vore klimaanlæg, findes køleeffekten angivet i både BTU og Watt).

U-værdier for kendte indervægskonstruktioner:

Teglmurstensvæg: 1,65 W/m²K

Letbetonvæg: 1,57 W/m²K

Leca blok: 1,08 W/m²K

Porebeton: 0,91 W/m²K

Konstruktionen bør omfatte en fugt-/dampspærre.

Når der isoleres, skal der indgå en en fugt-/dampspærre, som skal sikrer, at der ikke trænger fugt ind i isoleringen ved kondensering på den varme side. I forbindelse med konstruktion af vinkældre, er der imidlertid behov for at spærre for fugt på begge sider, da vinopbevaring fordrer ganske høj luftfugtighed i rummet.

Vinrummet skal være lufttæt.

For yderligere at reducere energitabet og samtidig hjælpe klimaanlæggets luftfugtighedsstyring i rummet, skal rummet være så lufttæt som muligt i forhold til omgivelserne. Det vil sige, at eventuelle udluftningsventiler skal fjernes eller afblændes. Døren skal tætnes med eksempelvis en selvklæbende gummiliste hele vejen rundt.

Andre forhold for vinrummet.

Der bør ikke være vinduer i vinrummet, da det giver anledning til energitab, og lysets UV- stråler er desuden skadelige for vinen. Der bør naturligvis heller ikke være “konkurrerende” energikilder i rummer – såsom gulvvarme, uisolerede varmerør, unødig belysning osv.

Rådgivning omkring klimaanlæg til Deres vinrum.

På baggrund af viden om vinrummets konstruktion og isoleringsniveau, samt oplysninger om omgivelsestemperaturforhold, ønsket temperatur i vinrummet, brugsmønster for vin- rummet osv., kan vi beregne, hvilket klimaanlæg der vil løse opgaven tilfredsstillende.